بلــه !

تو این هوایِ گرم عجیـــب میچسبه !

خب اسکمویِ اخته ای که من به شخصه عاشــــق اشم !

مواد لازم ! :

اخته ی خشک  هر چه قدر دوست داشتی !

 

نمک و در صورتِ علاقه گلپر

 

خب ، برایِ آماده کردنِ اخته ، اول که به مدت شاید یک ساعت تویِ آب میذاریم برایِ اینکه خیس بخوره و اگه خاک یا شنی داخل اشِ بره !

بعد دوباره آبکشی میکنیم و آب میریزیم و میذاریم تو یخچال تا اخته هاش خیس بخورن . . اما ! آب رو کمی پایین تر از سطحِ اخته بریزین . . و بعد هر مثلا یک ساعت یه مقدار آبِ ولرم بریزین . . بعد از یه چند ساعت ، اخته رو دربیارین و بریزین تو یه دیگ ، دیگچه ، شیرجوش ، تاس !!! یا هرچیزی که خواستین . . توش آب بریزین بالاتر از سطحِ اخته ولی نه خیلی زیاد ، و بعد بذارین رو گاز ! بهش نمک و گلپر هم اضافه کنین و بذارین آب جوش بیاد و با اخته چند تا قل بخوره . . .

اینطوری گوشتِ اخته هم کمی له میشه و هم شیره می افته براش . .

کمی که خنک شد تو ظرفی که دوست دارین ، حالا جا اسکموییِ ، لیوانِ یک بار مصرفِ ، لیوان هایِ کوچیکِ استیلِ . . هر چیزی که خودتون دوست دارین بریزینشون . . و چوب بستنی ، شاخه ی نازکِ آماده شده ی درخت ، قاشقِ چایخوری یا هرچیزی که بتونین باهاش برایِ اسکموتون دسته بذارین بندازین توش !

بذارین تو جایخی یا فریزر تا خودش رو بگیره و . . . اونوقت بشینین و یه اسکمویِ خوشمزه بخورین !

+ خواستم طوری بنویسم و وسایل رو طوری انتخاب کنم که همه با کمترین وسایل بتونن درست اش کنن

اسکمویِ دوغ یا ماست :

خب اگه دوغ خریدین و مزه اش رو دوست داشتین میتونین به راحتی باهاش اسکمو بزنین !

بریزینش تو ظرفی که دوست دارین و توش دسته بذارین و بذارین تو جایخی یا فریزر که ببنده !

اما اسکمویِ ماست . .

خب ماست ترش دوست دارین یا شیرین ؟

من که خودم ماستِ ترش دوست دارم !

 و خب برایِ اسکمو زدن ، مقدارِ دلخواه اتون ماست رو تو یه ظرف بریزین ( من که با ماستِ محلیِ ترش درست میکنم و خیلی خوشمزه میشه ) بعد اگر خواستین ، دقت کنین ، اگر خواستین کمی عرق نعنا بریزین تا هم سردی اش رو تا حدی بگیره و هم یه طعمِ خوب بهش بده . . بعد آب بریزین کم تا اگه نیاز بود بازم بریزین. . . در صورتی که اگه آب زیاد بریزین دیگه نمیتونین کم اش کنین !

بعد این مخلوط رو خوووب با هم مخلوط کنین . . . نمک هم اضافه کنین . . انقدر با قاشق یا چنگال یا همزن دستی ، بزنین اش که کاملا رقیق بشه . . بینِ کارتون اگه آب کم بود اضافه کنین . .ولی کم کم !

بعد هم مثلِ روش قبل بریزین تو ظرف و . . . !

فقط یک نکته . . بچشین مخلوط اتون رو !

 یه قاشق جدا داشته باشین کنارتون که هی وسطِ کار مقداری رو به وسیله ی یه قاشقِ دیگه بریزین توش و بچشین و ببینین طعم اش رو دوست دارین یا خیر ؟!


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 21:4 | نویسنده : مهدیزاده |





























برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:49 | نویسنده : مهدیزاده |

 

آهــــــای مـــیــــــــرزا

تــــو کــــه نـــمـــادت در دل دیــــارت هــمیشه ســــرافــــراز اســـت

تــــــو کــــه فــــرهــنــــگ و آزادی را بــــه دیـــارت بـــــخـــشـــیدی

و بـــه ما آمــــوخـــتــــی کـــــه

گــــیــــله مـــــردان مــــی مــــیـــــرنــــد اما بــــها به
بـــیــــگــــانـــگان نمی دهند

آهـــــــــای مـــــیــــرزا

به قــــــــومـت لــــقـــب بـــی غـــــیـــرت داده انـــد

آنــــــــان کـــــه نــمـــی دانــــنــــد

و نـــمی فـــهـــمــــنـــد

کـــه اگـــر تـــو و قـــومـــت نــــبــودید آنــــان اکـــنـــون

چـــشــمـــهــای آبـــــی و موهای بــــور و طـــلایــــی داشتند

نـــمـــی دانند اگــــر نبودی

پــــرچـــم ســـه رنـــگشان جای ســـبـــزی جـنـــگل تو

رنــــگ آبــــی آنــــســـوی دریـــاها به خــــود مــیـــگرفت

نـــــمــــی دانــــنـــــد و نمی فـــــهـــمـــند

که ایـــــــــرانــی بودنـــشان را مـــــــدیون غــیــــرت تـــــو و
قـــومـــــت هـــســـتــند

کـــــــــــــــــــــــاش

کــــــاش بودی و می فــــهــــمـــاندی و نـــشــــانــــــشــــان می دادی


غـــــیــــرت چـــیـــــســــت....


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:43 | نویسنده : مهدیزاده |

 

 

 

یه روز یه ترک و یه رشتی و یه اصفهانی ...!!

 

یه روز یه ترک بود ...

 

اسمش ستار خان بود، شاید هم باقر خان.

 

شجاع بود و نترس.

 

در دوران استبداد که نفس کشیدن هم جرم بود ، با کمک دیگر مبارزان ترک ، در برابر دیکتاتوری ایستاد

 

او برای مردم ایران ، آزادی می خواست

 

و در این راه ، زیست و مبارزه کرد و به تاریخ پیوست تا فرزندان این ملک ، طعم آزادی و مردمسالاری و رهایی از استبداد را بچشند.

 

یه روز یه رشتی بود...

 

اسمش میرزا کوچک خان بود، میرزا کوچک خان جنگلی.

 

او می توانست از سبزی جنگل های شمال و از دریای آبی اش لذت ببرد و عمری را به خوشی و آرامش سپری کند

 

اما سرزمین اش را دوست داشت و مردمانش را

 

و برای همین در برابر ستم ایستاد

 

آنقدر که روزی سرش را از تنش جدا کردند.

 

یه روز یه اصفهانی بود...

 

اسمش حسین خرازی

 

وقتی عراقی ها به کشورش حمله کردند ، جانش را برداشت و با خودش برد دم توپ و گلوله و خمپاره.

 

کارش شد دفاع از مردم سرزمینش ، از ناموس شان و از دین شان.

 

آنقدر جنگید و جنگید تا در یکی از روزهای آن جنگ بزرگ ، خونش بر زمین ریخت و خودش به آسمان رفت.

 

یه روز یه ترک و رشتی و فارس و کرد و لر و اصفهانی و عرب و...!

 

تا اینکه یه عده رمز دوستی ما رو کشف کردند

 

و به صرافت شکستن قفل دوستی ما افتادند

و از آن پس "یه روز یه ... بود" را کردند جوک تا این ملت ، به جای حماسه های اقوام این سرزمین که به عشق همدیگر ، حتی جانشان را هم نثار کرده اند ، به "جوک ها " و "طعنه ها" و "تمسخرها" سرگرم باشند و چه قصه غم انگیزی!.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:41 | نویسنده : مهدیزاده |

گیلکم ازتباربارانم
ازحاشیه های سبزشمالی
سادگی درنفسهایم جاریست
ازاتاقم تا دریا،راهی نیست
خاطراتم رابردفترماسه ها،باانگشتانم نوشتم
تاهمه بدانند که من شمالی هستم،عطرشالیزار،توی دستم
باران برخاک میتراود،مست میشوم
شبنم برذهن گیاه میتراود،مست میشوم
من از،زمزمه ی قمری ها،پرازهیجانم
من از،عشق بازی پرستوها،پرازهیجانم
ساده میخوابم،ساده عاشق میشوم وساده میمیرم
چون که من شمالی هستم،عطرشالیزار،توی دستم
من تورادوست دارم،اورادوست دارم،همه رادوست دارم.
مادرم باشکوفه ها رویید
پدرم با مه، سبزشد
معشوقه ام راجنگل زایید
طبیعت خدایم شد
آری من همینم،ساده ی ساده
چون که من شمالی هستم،عطرشالیزارتوی دستم.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:30 | نویسنده : مهدیزاده |


یک خاطره ی شیرین عاشقانه و شاید درد آور در قالب سروده ی گیلکی با ترجمه ی پارسی

باشد که ازخواندن آن لذت ببرید

تَه شئال بوخوره لاکو ( الهی شغال تو را قورت بدهد دختر لوس و زیبا )

لاکو
تَه یاد هَنه
یه روز بَمابوم
شیمه کوچِه درون
تا شاید
تَه پنجره سر بئینَم
اما تو
با تی دوست
دروازه ِ سر
نیشتی بین
و هیتو که مَه بیدئین
مَه مَزاقئی تین
و هار هار خنده بئودین؟
ته شئال نوخوره
دونی
مو از خجالت بَمورده بوم
و می دیم بوبُبو هچی لبو؟
آه
همینکه شیمه هار هاره ِ خنده
می گوش بَما
مَه یاد هنه
مو فقط سوفال نیاگودم
تا می چشم شیمه چشم ِ نوخوره
و می دیل خواست
هر چه زورتر
در بَشوم
تا بیشتر رسوا نَبوم
اما
اما
چون می زیر ِ پا
نیا نئودم
می پا شونه
گاوه گی میون
و شومو بیشتر و بلندتر خنده کونین
نودوئنم
چوطور
در بوشوم
اما
الُن وقتی یاد هَبَنم
او روزه
می دیم هَچی بونه انار
لاکو
الُن گونَم
الهی تَه شئال بوخوره
که ای بلا
می سر باردی

ترجمه ی پارسی


دختر زیبا و لولوس خانم
یادت می آید که یک روز
آمده بودم
درون کوچه ی شما
تا شاید
تو را روی پنجره تان ببینم
اما تو
با دوست خودت
کنار دروازه ی خانه تان نشسته بودید
و همینکه مرا دیدید
شکلک در آوردید و مسخره ام کردید
و بعد هار هار با صدای بلند برایم خندیدید
شغال تو را نخورد
می دانی من از خجالت مرده بودم
و رنگ صورتم چون لبو کبود شده بود؟
آه
همینکه صدای هار هار خنده ی بلندتان به گوشم رسید
یادم می آید که از خجالت فقط به سفال خانه ها را نگاه می کردم و راه می رفتم
تا چشمم در چشم شما نیافتد که از خجالت بیشتر آب بشوم
و دلم می خواست هرچه زودتر از آن کوچه بیرون بروم
تا بیشتر رسوا و خجالت زده نشوم
اما
اما
چون من زیر پایم را نگاه نمی کردم
پایم می رود تو پهِن ِ گاو
و خودم را کثیف می کنم
و شما بیشتر و بلند تر خنده می کنید
نمی دانم
و یادم نیست
چطوری از آن کوچه خارج شدم
الان وقتی چنین روزی را به خاطر می آورم
صورتم از خجالت به رنگ انار در می آید
دختر زیبا و لولوس خانم
الان دلم می خواهد بگویم
تو را شغال بخورد
که این بلا را بر سرم آوردی


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:24 | نویسنده : مهدیزاده |

برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:23 | نویسنده : مهدیزاده |

 

طرز تهیه کباب ترش

 

مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته کبابی :: نیم کیلو
پیاز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگی :: 4 عدد
چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده :: 100 گرم
نمک و فلفل :: به میزان لازم
روغن یا کره :: نصف قاشق غذا خوری
آب :: نصف پیمانه پلو پزی

 


طــــــــرز تهیه :

 


ابتدا گوشت را به وسیله بیفتک کوب می‌کوبیم تا کاملا'' نازک و خرد شود سپس پیاز را رنده می‌کنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم . حالا می‌توانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را کم می‌کنیم و مخلوط را در روغن و آب می‌گذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را کبابی و یا سرخ می‌کنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف می‌چنیم .

واویشکایکی از غذاهای خوشمزه گیلان

این غذا یکی از غذاهای روسی که زمان جنگ جهانی دوم با حمله روسها به ایران وارد شمال ایران شد و به همون نام هم موند….

مواد لازم:

-          گوشت مکعبی خورد شده گوسفند یا گوساله (گوسفند خوشمزه تره) یک بسته (حدود پونزده تا بیست تکه)

-          پیاز متوسط یک عدد

-          گوجه پنج تا شش عدد متوسط

-          آبغوره به میزان کافی

-          نمک، فلفل ، زردچوبه و ادویه به میزام لازم

-          آب جوش به میزان لازم

پیاز را خورد کرده و سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با اضافه کردن ادویه ها بجز نمک در روغن تفت میدهیم. بعد از این مرحله آبغوره را که بسته به میزان ترش بودن آن نیم تا سه چهارم استکان لازم است به مواد اضافه کرده هم میزنیم سپس گوجه ها ی رنده شده روی بقیه مواد میریزیم… یادتان باشه در تمام مراحل از چشیدن غذا غفلت نکنید، اینجوری میتونید تشخیص بدید غذا ترش یا تند یا …..

بعد از اینکه چند دقیقه ای غذا را هم زدید سه چهارم لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد…..یادتان باشد این غذا نیازی به آب ندارد و در شمال به خاطر رطوبت هوا و زود پختن گوشت همان آب گوجه برای پختن غذا کافیست، اما اینجا برای اینکه خوب بپزه ناچاریم کمی آب بهش اضافه کنیم و در قابلمه را محکم کنیم که سریعتر بپزد…

 

وقتی گوشتها پخت می توانید نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه غذا را سرو نمایید….این خورشت با یه پلوی زعفرونی معرکه میشه …..درستش کنید پشیمون نمیشید…

طرز تهیه غذای کولی وترش تره


 

 

طرز تهیه ترش تره

مواد لازم:...

 

اسفناج ،برگ چغندر، گشنیز، تره ،جعفری ، شوید - ۱ کیلو رویهم

نعنا و خالواش تازه ( ازهر کدام نصف دسته ) (درصورت عدم دسترسی به خالواش از نعنا استفاده میکنیم ) - ۲۵۰ گرم

سیر - ۵ حبه

آب نارنج یا آبغوره - ۱/۲ پیمانه

آب - ۱ پیمانه

برنج - ۲ قاشق غذاخوری

روغن - ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ - ۳ عدد

نمک، فلفل ، زردچوبه - به مقدار لازم

دستور تهیه:

سیر را له کرده و در روغن تفت دهید.

سبزی ها را خرد کرده و در سیر کمی سرخ کنید.

آب و برنج را داخل سبزی بریزید و بمدت ۱ ساعت روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.

تخم مرغها را در کاسه ای جداگانه می شکنیم و با چنگال زده تا از هم باز شوند.

تخم مرغها را بر روی سبزی پخته شده می ریزیم و زمانی که بست، خورش را هم می زنیم.

اجازه می دهیم تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.

با برنج و ماهی شور سرو می کنند.

واما دیگر غذاهای گیلان عزیز:


 

 

از آنجائیکه اقلیم و آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان ،آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل :صیفی جات ـمیوه ها ـ حبوبات و … غیره را دارد، و فور نعمت و حسن سلیقه کدبانوهایی گیلانی،باعث طبخ خوراکیهای لذیذ شده است، بطوریکه توجه مسافران زیادی را به همین منظور، به این استان جلب می‌نماید. خصوصاً قرار گرفتن مخلفاتی چون انواع ترشی ، فلفل و زیتون پرورده ، در کنار این غذاها، به لذت خوردنی ها می افزاید.

غذاهای محلی گیلان به همراه دستورپخت
.
فهرست و طریقه طبخ انواع خورشت‌ها:

1 ـ مرغ فسنجان یا مرغ لاکو (Morgh – a laku)
مواد لازم: مرغابی یا اردک یا مرغ محلی ـ مغز گردو ساییده شده ـ ترشی ( رب انار ـ رب گوجه فرنگی) ـ ادویه.
ابتدا گردو را در نمیار Nemyar و با استفاده از سنگ مشته میسابند تا کاملا ً له شده و روغنش در بیاید، (امروزه از آسیابهای برقی استفاده میکنند) سپس گردو را با رب انار ، زرد چوبه و مقدار کمی آب ،بر روی حرارت ملایم قرارداده و هر از گاهی نیز مقداری آب سرد روی گردو می ریزید، تا روغن گردو در بیاید. معمولاً اگر از مرغابی یا مرغهای محلی استفاده کنند، آن را به همراه گردو می گذارندتا بپزد و اگر از مرغهای شهری استفاده شود، بعد از آب پز شدن و در انتها، مرغ را درظرف گردو می ریزند. در پایان وقتی غذا به روغن افتاد، یک قاشق مرباخوری رب گوجهفرنگی در قابلمه می ریزند که این کار باعث رنگ خوش خورشت می‌شود. در بعضی از مواقع نیز چند عدد بادمجان را که به صورت ورقه ای نازک بریده شده، سرخ نموده و جهت تزیین استفاده می کنند. در سابق ،در خورشت فسنجان همزمان با ریختن گردو، به عنوان ترشی مقدار قیسی و خرما نیز اضافه می کردند تا طعم غذا ،اندکی ترش و شیرین شود.

2 ـ میرزا قاسمی
مواد لازم: بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویهو رب گوجه فرنگی.
ابتدا بادمجانها را روی ذغال (در حال حاضر چراغ گاز) کباب میکنند، سپس پوست سوخته’ آن را جدا کرده، با گوشت کوب و یا ساطور تخته(در سابقااستفاده می شد) می‌کوبند.آنگاه بادمجانها را با مقداری زرد چوبه در روغن تفت داده وسیر را نیز که قبلاً خرد و سرخ کرده اند، به بادمجانها اضافه می کنند. در فصول تابستان و بهار مقداری گوجه فرنگی راریز خرد کرده، به مخلوط سیر و بادمجان اضافه میکنند و در فصل زمستان از رب گوجه فرنگی استفاده می کنند. وقتی گوجه (رب) نیز تفتداده شد، تخم مرغ را اضافه می کنند.

3 ـ باقلا قاتق (خورشت باقلی)
موادلازم: لوبیای خورشتی (پاچ باقلا)، شوید (خشک یا تر)، سیر خام ( برگ سیر)، تخم مرغ،ادویه، روغن.
ابتدا باقلی‌ها را پوست کنده (از غلات سبز و پوسته دوم جدامی‌کنند)و همراه با سیر خلال شده یا برگ سیر خرد شده، با مقداری روغن در قابلمه( یاگمج که ظرفی گلی است و در گذشته کاربرد بیشتری داشته) کمی سرخ می کنند ، سپس مقدارکمی زردچوبه وشوید به باقلی اضافه نموده و تفت می‌دهند. در انتها، یک یا دو لیوان آب به مواد اضافه نموده و بر روی حرارت ملایم می گذارند، تا وقتی که روغن غذا درسطح قابلمه بالا بیاید، آنگاه تخم مرغ را اضافه می‌کنند.

4 ـ ترش تره2:
مواد اولیه: سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، چغندر)، برنج، سیرخام، ترشی (آب نارنج یا آب انار)، آلوچه سبز، تخم مرغ، ادویه.
ابتدا سبزیها را با ساطور، ریزخرد می کنند. سپس به اندازه یک لیوان آب و نصف لیوان برنج (برای یک کیلو سبزی خردشده) که قبلاً خیسانده‌اند، در قابلمه می‌ریزند تا سبزی و برنج کاملاً پخته شود . سپس سیر را خرد کرده ،با زردچوبه و روغن سرخ می‌کنند و به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنند.سر آخر، در ترشی مورد علاقه، مقداری آرد برنج (گندم) حل کرده و به تدریج بهخورشت اضافه می‌کنند. این کار باعث لعابدار شدن خورشت می‌شود. در پایان نیزتخم‌مرغها را اضافه نموده، میل می‌کنند.

5 ـ کویی خورش (خورشت کدو حلوایی)
مواد اولیه: کدو حلوایی، گردو، عدس ،خرما.
ابتدا کدو را پوست گرفته، به قطعات ریز خرد نموده و با مقداری آب می‌پزند. عدس را نیزقبلاً آب پز کرده و به همراه کدوی پخته، با هاون یا گوشت کوب می‌کوبند تا کاملاً له شود. سپس گردوی سابیده شده را به همراه زردچوبه و روغن به مواد اضافه نموده و تفت می‌دهند و سر آخر نیزخرما را از هسته جدا کرده، به مواد ذکر شده اضافه می‌کنند.

6 ـ سیرقلیه
نوع اول:
مواد اولیه: برگ سیر، سیر، شوید خشک، لپه، مرغ، تخم‌مرغ ، ترشی (آبغوره یا آب انار)، ادویه، روغن.
ابتدا برگ سیر را به همراه سیر رنده شده وشوید خشک ، در روغن تفت می‌دهند. لپه آب پز شده را به مرغ آب پز شده ، آب مرغ وترشی مورد نظر اضافه کرده، به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم می‌جوشانند. بعد از جاافتادن خورشت، به تعداد مورد نظرتخم‌مرغ اضافه می‌کنند.
نوع دوم:
مواداولیه: برگ سیر، تخم‌مرغ، ترشی (آب لیمو)، مرغ یا مرغابی، ادویه.
ابتدا برگ سیررا خرد کرده، به همراه زردچوبه سرخ می‌کنند. سپس آب مرغ، ترشی و مرغ را به آن اضافهنموده و بعد از اینکه آب مرغ تبخیر شد، به تعداد مورد نیاز تخم مرغ اضافه می‌نمایند.

7 ـ آلو مسماء:
مواد اولیه: گوشت مرغ یا مرغابی، پیاز سرخ شده، آلوی بخارایی، رب گوجه ترش (آب انار یا آب نارنج)، بادمجان، گوجه فرنگی،ادویه.
مرغ آب پز شده را به همراه پیاز سرخ شده ، رب و آلوی خیس داده شده ،درروغن و ادویه تفت می‌دهند. سپس 2 لیوان آب مرغ، به مواد اضافه نموده و روی حرارتملایم می گذارند تا به تدریج آب مرغ تبخیر شود . در پایان نیز غذا را با بادمجان وگوجه فرنگی سرخ شده، تزیین نموده و میل می‌کنند.

سایر غذاهای محلی
دیگرغذاهای محلّی گیلان عبارتند از:
اناربیج: گوشت + گردو + پیاز + سبزی + آرد + آبانار + فلفل
شش‌انداز: بادمجان یا خیار یا کدو حلوایی + گردو + پیاز + رب انار
سیرابیج: برگ سبز سیر + تخم‌مرغ + زردچوبه
شیرین تره: اسفناج + تخم‌مرغ + سیر
خالو آبه: آرد برنج + گوجه سبز + انواع سبزی + شکر + تخم‌مرغ
چخرتمه: مرغ + پیاز + تخم‌مرغ + آب لیمو یا آب نارنج
نازخاتون: گوشت + سبزی( نعناء وجعفری )+ بادمجان + آبغوره
موتن جن: مرغ یا مرغابی + کشمش یا قیسی + گردو + ربانار + شکر
لونگی: ماهی (معمولاً سفید) + مغز گردو + سبزی جعفری + سیرتر یا خشک + پیاز + خاویار ماهی
کولی غورابیج : کولی + سبزی معطر + ترشی( آب غوره یا آب نارنج یا انار ترش) + شکر + مغزگردو
ماهی فیبیج: ماهی + کشمش + نعناع + آب انار + رب انار + گلپر + فلفل
واویشکا: دل + جگر + قلوه + پیاز + گوجه‌فرنگی
ترش شامی: گوشت + پیاز + جعفری + تخم‌مرغ + سیب زمینی + آبغوره
شامی: گوشت + پیاز + تخم‌مرغ + زرد چوبه + فلفل. (مخصوص ایام ماه رمضان)
انواع کوکو: کوکوی اشبل،کوکوی گردو، شاه کوکو و کوکوی اوزون برون و …
انواع آش: آش شلغم، آش شیر، آش خرشو (از شیر گاو تازه فارغ شده تهیه می‌شود)، آش ترش، آش قلمکار یا فاطمه الزهرا،خولی آش یا خالی آش (برنج + لوبیا چیتی) و …
انواع چاشنی: کال کباب، بورانی بادمجان، بورانی اسفناج، چغندر بورانی، زیتون پرورده، اشپل (خاویار ماهی)، ماهی شور، ماهی دودی و …

انواع شیرینی جات محلی گیلان:
- فرنی، رشته وخشکار، گل پالوده و … (عمولاً در ماه رمضان استفاده می‌شود)
- ترک حلوا،خاتون پنجره، خرش حلوا و سمنو و … (مخصوص عید نوروز)
- حلوای رقایب (خیرات درروز عید مرده‌ها)
انواع کلوچه:کلوچه فومن ـکلوچه لاهیجان و کاکا
انواع نان محلی: نان لاکو که از آرد برنج تهیه می شود، نان کشتا (آرد برنج + کدو حلوایی + دانه’ گیاه خُرفه)
انواع ترشی: فلفل ترشی، سیرترشی، بادمجان ترشی، هفتابیجار،یارالماسی ترشی، پیاز ترشی و …
انواع رب: رب سیب ترش، رب نارنج، رب انار و …
انواع مربا: مربای بادرنگ، شقاقل، گل قند (گل محمدی)، بهار نارنج، کدو،زغال اخته، ولش (تمشک) و …
همچنین درار یا نمک سبز ، یکی از چاشنیهایی است که همراه برخی از میوه‌ها، استفاده می‌شود و از سبزیهای گوناگون + نمک تهیه میشود.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:16 | نویسنده : مهدیزاده |

 

به نقل از آستان خبر , امیرهنده بالا، امیرهنده پایین، تاسنده، گیلده و تالش‌محله پنج روستا از توابع آستانه‌اشرفیه هستند که ۲۰ روز از نعمت آب محرو‌م‌اند.

با توجه به گرمای طاقت‌فرسای هوا و تقارن آن با فصل برداشت برنج نبود آب مشکلات بیش از ۱۳۰۰ نفر در قالب ۵۰۰ خانوار این منطقه را دوچندان کرده است.

گفتنی است که مردم این مناطق از آب شرب برخوردار نبوده و از آب چاه به منظور تأمین آب مورد نیاز خود استفاده می‌کردند ولی با توجه به خشکسالی به وجود آمده در این منطقه آب چاه آنها نیز خشک شده و مردم این مناطق برای تهیه آب مجبورند مسیر ۳کیلومتری تا اولین روستای دارای آب را طی کرده و آب مورد نیاز خود را تهیه کنند.

شما تصور کنید که در بین این مردم از کودکان گرفته تا پیرزن و پیرمرد سالخورده وجود دارد که اغلب روستاییان این مناطق فاقد وسیله نقلیه هستند و تصاویر مربوط به درخواست این افراد از کسانیکه با موتور، تیلر یا ماشین برای تهیه آب می‌روند بسیار تکان‌دهنده است.

رئیس شورای اسلامی روستای امیرهنده در گفتگو با خبرنگار ما با بحرانی خواندن اوضاع در این منطقه گفت: از سال ۱۳۸۸ با مشخص شدن پیمانکار، پروژه آبرسانی به روستا آغاز شد و باید طبق اعلام مسئولین در پایان سال ۱۳۹۰ تمام می‌شد.

غلامرضا پاکنعمت با بیان اینکه مردم به جهت تسریع کار لوله‌کشی خودشان اقدام به احداث جاده‌ای فرعی کردند اظهار کرد: پس از پیگیری‌های انجام شده مدیرکل آب و فاضلاب روستایی گیلان به ما قول اتمام کار تا پایان سال ۱۳۹۲ را در برنامه دریچه شبکه باران داد که پس از گذشت ۵ ماه از سال ۱۳۹۳ هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی با انتقاد از عدم حضور مسئولین در طی این ۲۰روز گفت: در این قصل گرما مردم منطقه ما از نعمت گاز هم برخوردار نیستند و با افت شدید فشار برق مواجه شده‌ایم تا حدی که شب‌ها در هر منزل بیش از یک لامپ ۱۰۰ نمی‌توان روشن کرد.

پاکنعمت با اشاره به اینکه تاکنون ۱۵ میلیون برای آب‌رسانی این مناطق محروم توسط مردم منطقه که با مشکلات فراوانی روبرو هستند هزینه شده است اذعان کرد: با توجه به وضعیت مالی ساکنین این روستاها و کمبود ساخت و ساز در روستا متأاسفانه دهیاری درآمد کافی برای کمک بیشتر به بحث آب‌رسانی ندارد.
Amirhandeh-Ab-13 Amirhandeh-Ab-06 Amirhandeh-Ab-09 Amirhandeh-Ab-10 Amirhandeh-Ab-11

 


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 24 مرداد 1393برچسب:, | 17:0 | نویسنده : مهدیزاده |

صفحه قبل 1 ... 10 11 12 13 14 ... 15 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • اریک صدا