رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند.

مواد لازم :

آب 4 پیمانه
مغز گردو چرخ شده 100 گرم
مغز هل ساییده شده به میزان لازم
آرد برنج 2 پیمانه پلو پز
روغن مایع برای سرخ کردن
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر 1/5 پیمانه

مواد لازم برای شربت :

آب 1/5 لیوان
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر به میزان لازم

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید.

از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه خوشکار :

مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

طرز تهیه:

ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم .

بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )

آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.

سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم.

مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).

یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم .

انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.
بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم.

بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.
تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.
سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .

سپس در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.

(توجه کنید دوستان عزیز>> اگر ابزار شانه خمیر رو ندارید از جای ماست کوچیک استفاده کنید ته جای ماست رو سوراخهای متوسط ایجاد کنید تقریبا ریز باشه چون برای پخت تاثیر دارد و زود و کاملا پخته میشه این راه حل خودم هستش و خیلی راحته... اگر سینی مسی ندارید رو استیل هم میشه انجام داد اما کیفیتش مثل سینی مسی نیست...)


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 12 تير 1394برچسب:, | 14:52 | نویسنده : مهدیزاده |

حصیربافى از صنایع دستى و خانگى بسیار رایج در گیلان است و تولید انواع سبدها و حصیرها در اکثر نقاط این استان رواج دارد. مواد اولیه آن نى (لی) و سوف است که به طور خودرو در باتلاقها میرویند.

در کولیور شهرستان بندر انزلی برای تهیه حصیر زیرانداز از «سوف» به منظور پود و از «لی» برای تار استفاده می ‌شود، محل رویش لی یا لیغ مرداب انزلی است. لیغ های شناخته شده گیلان به سه دسته چشلی، اوردلی‌ و اروشقه قابل تقسیم هستند.
تولید کنندگان در فصل غیر کشاورزى به تولید آن مشغول هستند، در استان گیلان حداقل 700 کارگاه حصیر بافى فعالیت دارد. مراکز مهم آن عبارتند از: خمام، بندرانزلى، گلشن، غازیان و جفرود.

فرآورده هاى حصیرى عبارتند از: حصیر، زیرانداز، کلاه حصیری، ساک، زیبیل(زنبیل)، بادبزن، سفره، جای قاشق و چنگال، زیر قابلمه ‌ای وغیره می باشد.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 12 تير 1394برچسب:, | 14:50 | نویسنده : مهدیزاده |

مسیر دسترسی به این خانه تاریخی :

استان گیلان - لاهیجان - رودبنه


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 12 تير 1394برچسب:, | 14:48 | نویسنده : مهدیزاده |

خانم دکتر پورمیرزا در سال 1310 در رشت متولد شد .تحصیلات ابتدایی و متوسطه را به ترتیب در دبستان سعادت نسوان و شاهدخت رشت به اتمام رساند و بلافاصله وارد دانشگاه شد .

وی تحصیلات خود را در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران با درجه بسیار خوب به پایان رساند . پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی به رشت برگشت و در تاریخ 1336/1/16 به عنوان رئیس داروخانه و اولین داروساز مشغول به انجام وظیفه گردید .

وی می گوید در آن سالیان به دلیل محدودیت داروهای اسپیسالیته اقلامی از داروهای خوراکی چون شریت سینه و ... با حداقل امکانات در همان بیمارستان ساخته و در اختیار بیماران قرار داده می شد و داروهای ساده ای چون اسپرین به همان شکل اولیه پودری در بسته های کوچک تحویل بیماران می گردید.

ایشان در آن سالها با مسئولان جمعیت شیرخورشید ( هلال احمر ) رشت جهت تدریس میکروب شناسی و انگل شناسی به دانشجویان آموزشکده پرستاری همکاری می نمود و به دلیل فعالیت در واقعه مسمومیت ناشی از خوردن بستنی در پارک شهر از طرف استاندار وقت مورد تقدیر قرار گرفت .

مشارالیه چندین سال به عنوان مسئول و موسس داروخانه پورمیرزا واقع در منطقه پل بوسار رشت انجام وظیفه کردند . وی همسر زنده یاد دکتر نورا.. تحویلداری از پیشکسوتان افتخارآمیز جامعه پزشکی بوده و دارای یک دختر با تحصیلات دندانپزشکی و دو پسر به نام های عطاا...( مهندس الکترونیک ) و کاوه ( مهندس مکانیک ) هستند که هر سه در خارج از کشور به سر می برند . و ایشان هم همینک نزد فرزندانشان هستند . انشاالله همواره شاد و سلامت باشند.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 12 تير 1394برچسب:, | 14:45 | نویسنده : مهدیزاده |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • اریک صدا